Îngrijire

Pieptăn, perie sau ..masină de tuns?

În sezonul cald, marea majoritate a stăpânilor de animale se simt copleșiți de cantitatea de blană
pe care animalele lor o pierd prin năpârlire.
O bună solutie, pe lângă alimentație coresunzătoare și suplimente nutritive, sunt vizitele periodice la saloanele de cosmetică pentru animale de companie.

Dar totul devine mai simplu începând cu un periat corespunzător la domiciliu.

“Simplu, dar nu chiar” ar spune unii..
În funcție de tipul de blană a animalului de companie, se recomandă diverse
tipuri de perii și/sau piepteni. Majoritatea câinilor metiși sau de rasă (la fel ca și pisicile) au blana formată din cel puțin două straturi, din care unul este cel termoizolant, pe timp de iarnă și vară (*știm..e mai greu de crezut). Prin periere periodică, cu tipul potrivit de perie, se poate elimina zilnic o cantitate considerabilă de blană, care de altfel ar rămîne pe canapele, haine, covoare, etc. Peria potrivită se alege in funcție de rasă, tipul de păr/blană, vârstă, personalitate, eventuale probleme de sănătate ale animalului, dar și de abilitățile de îngrijire ale proprietarului.
Câinii purtători de păr, sau combinație păr/blană trebuie tunși periodic, spre deosebire de cei
purtători de blană. În ambele cazuri, părul trebuie periat constant (ideal, urmat si de pieptănat), pentru a ajuta părul năpârlit să se desprindă de corpul animalului cu ușurință și pentru a evita nodurile și încâlcirea exagerată, care pot produce multe efecte nedorite și costuri de îngrijire suplimentare. Pentru cei ce nu își pot dedica suficient timp pentru periere, îngrijire zilnică, soluția cea mai la indemână ar fi menținerea unei tunsori scurte, ușor de întreținut și curățat la domiciliu (pentru căinii purtători de păr, păr/blană).
Straturile de blană, dacă sunt bine întreținute, curatate, periate periodic, servesc la termoreglare
atât pe timpul iernii cât și în sezonul cald, ajutând pielea câinelui să fie protejată, atât de frig cât și de soare/ caldură excesivă. O blană neîntreținută nu va ajuta la termoreglare nici iarna și nici vara, iar animalul va suferi de frig sau se va supraîncălzi. Părul foarte încâlcit, necurățat periodic, poate cauza zone de alopecie sau alte leziuni la nivelul pielii.

Un specialist în domeniu vă poate ajuta pentru prevenirea sau remedierea acestor probleme, pentru
menținerea unei stări bune de sănătate a prietenilor noștri necuvântători.

Fiecare animal de companie este un individ unic, cu nevoi de îngrijire personanizate.

Până la următoarea tunsoare.. spor la pieptănat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *